logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

با گذشت هفت سال از مرمت؛

خانه تاریخی امیر ارشد در سایه بی توجهی مسئولین خاک می‌خورد

خانه تاریخی امیر ارشد در سایه بی توجهی مسئولین خاک می‌خورد
خانه تاریخی امیر ارشد یکی از مشهورترین آثار تاریخی شهرستان ورزقان که می‌توانست با برنامه‌ریزی های صحیح به یکی از قطب‌های گردشگری در سطح استان تبدیل شود در سایه بی توجهی مسئولین امر خاک غفلت می‌خورد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آوای ورزقان، خانه تاریخی امیر ارشد که به «داش ساختمان» مشهور است از بناهای زیبا و منحصربه‌فرد و یکی از آثار مهم تاریخی و ثبت‌شده شهرستان ورزقان بشمار می‌رود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آوای ورزقان,

خانه امیر ارشد با بهره‌گیری از شیوه‌ی معماری تاریخی منطقه و سبک ویژه‌ی ابنیه قاجاری طراحی و ساخته‌شده است تا نمایانگر تفکرات و باورها و نحوه زندگی مردم منطقه باشد.

,

بنای داش ساختمان در اواخر قرن سیزدهم هجری قمری توسط مهندس کرسنسکی مهندس و معمار خوش‌نام روس ساخته‌شده است.

,

کار مرمت ساختمان امیر ارشد که از دستبرد زمان و آسیب­‌های طبیعی در امان نمانده در سال ۸۷ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز و یک سال بعد یعنی در اسفند ۸۸ مرمت و بازسازی این بنا به اتمام می‌رسد و علی‌رغم صرف هزینه‌های سنگین اکنون بعد از گذشت هفت سال از مرمت، در سایه بی‌توجهی‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بنای ساختمان امیر ارشد مورد بهره برداری قرار نگرفته است.

,

به جرأت می‌توان گفت: یکی از مشهورترین آثار تاریخی شهرستان ورزقان که می‌توانست با برنامه‌ریزی های صحیح و ایجاد زیرساخت به یکی از قطب‌های گردشگری در سطح استان تبدیل شود در سایه بی توجهی مسئولین امر خاک غفلت می‌خورد.

,

امیدواریم سازمان میراث فرهنگی اهتمام ویژه‌ای نسبت به بهره برداری و نگهداری از این یادگار تاریخی که بخشی از شناسنامه هویتی مردم منطقه به شمار می‌رود داشته باشد.

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه