logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گسست میان ادعا و واقعیت
  2. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  3. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  4. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  5. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  6. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  7. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  8. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  9. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  10. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  11. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  12. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  13. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  14. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  15. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  16. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  17. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  18. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  19. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  20. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد

واکنش مسئولان عراقی به تهدیدات صدر

واکنش مسئولان عراقی به تهدیدات صدر
پس از تهدیدات اخیر مقتدی صدر علیه نظامیان آمریکایی موجود در عراق، وزیران خارجه و دفاع عراق از اهمیت اظهارات و تهدیدات صدر کاستند و به واشنگتناطمینان دادند که هیئت‌های دیپلماتیک آن‌ها در بغداد در امنیت هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری ایلاف، ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق از اهمیت تهدیدات مقتدی صدر، رهبر جریان صدر علیه نظامیان آمریکایی موجود در این کشور و نیز سفارت آمریکا در بغداد کاست و گفت: این اظهارات در قالب قانون آزادی بیان می‌گنجد و در قانون اساسی حق آزادی بیان تضمین شده است. هیچ کسی نمی‌تواند مانع ایراد چنین اظهاراتی شود اما امنیت کشور و نهادها و مردمش و هیئت‌های دیگر کشورها در بغداد در راستای امنیت عراق است و به عهده نیروهای مسلح ماست.

وی که در کنفرانسی مطبوعاتی در مرکز صلح در واشنگتن صحبت می‌کرد، گفت: داعش به یکباره به وجود نیامده است بلکه زمان زیادی طول کشیده تا به وجود بیاید. داعش و تروریسم تنها برای عراق خطر واقعی نیستند بلکه برای تمامی کشورهای منظقه و جهان خطر هستند.

خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق نیز درباره اعتراض برخی جریانن‌های سیاسی عراقی به مداخله آمریکا در جنگ موصل و اعزام نیرو به عراق،، در کنفرانس واشنگتن گفت: بی تردید ما به حمایت نظامی و انسانی از سوی جامعه بین الملل نیاز داریم. جهان درک کرده که عراق و ارتش ما مسئول مبارزه با تروریسم هستند. برنامه‌های بازسازی و اصلاح نیروهای مسلح به نتایج بسیار خوبی در میدان جنگ منجر شد.

وی درباره برنامه‌ها و آمادگی‌ها برای جنگ موصل گفت: طرح دولت عراق حل اوضاع آوارگان و بازسازی مناطق و ایجاد مکانیسمی برای بازگشت امنیت به نینوا پس از بازپس‌گیری آن است.

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا اخیرا اعلام کرده بود که واشنگتن 560 سرباز اضافی را به عراق می فرستد. مقتدی صدر نیز در مقابل تهدید کرد که نظامیان آمریکایی را که در جنگ موصل شرکت کنند هدف قرار می‌دهد.

مقتدی صدر روز شنبه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما دستورات نظامی برای گردان‌های السلام داریم هر چند که برخی از آن‌ها بارها تکرار شده است. از جمله این دستورات ممنوعیت پوشیدن لباس نظامی در مکانی غیر از مکان جنگ است. من از کمیته مبارزه با فساد می‌خواهم تا با متخلفین بعد از هماهنگی با فرماندهان سرایا السلام برخورد کند.

وی افزود: هرگونه برخورد با ادارات حکومتی به اسم سرایا السلام یا جریان صدر حتی اگر به خاطر جنگ و مبارزان باشد، ممنوع است و متخلفین مجازات خواهند شد. البته این به استثنای کسانی است که با مجوز مکتوب به این تعاملات می‌پردازند.

مقتدی صدر گفت: استفاده از خدوروها و خودروهای زرهی در مناطقی که شاهد جنگ نیستند و حفظ خاک تنها با مجوز مکتوب رهبران براساس ضوابط و شروط ممکن است. سرایا السلام باید با ایست‌های بازرسی برخورد فرهنگی و اخلاقی داشته باشند.

وی به گردان‌های السلام دستور داد که وارد درگیری‌های مدنی و عشایر نشوند.

صدر افزود: هرگونه فعالیت تجاری دولتی برای تمامی افراد و مسئولین و استفاده از نفوذ برای گرفتن زمین یا معاملات ممنوع است. سرایا السلام نباید در فعالیت سیاسی یا دولتی یا فعالیت‌های مدنی شرکت کنند. من از همگان می‌خواهم تا برای موفقیت روند مبارزه با تروریسم همکاری کنند.

از سوی دیگر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روز شنبه در سخنانی گفت: ما امسال داعش را در عراق از بین خواهیم برد. تروریسم امروزبه عراق، منطقه و جهان ضربه زده است اما برخی کشورها هنوز هم معتقدند که تروریسم به دیگران ضربه می‌زند اما به آن‌ها ضربه نخواهد زد.

وی گفت: ما خواهان صلح جامع در عراق هستیم و نباید بگذاریم دشمن بین ما تفرقه بیندازد. ما خواهان جنگ نیابتی هم نیستیم چرا که از جنگ‌ خسته شده‌ایم. جنگ با ایران برای هشت سال، بعد جنگ با کویت و بعد جنگ سال 2003. ما وارد جنگ‌های تروریستی نیابتی شدیم و عراق ویران شد. ما نمی‌خواهیم به آن روزهای سیاه بازگردیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
منبع: ایسنا
, ایسنا]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه