logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

گیاهان دارویی دریچه‌ای به سوی اقتصادمقاومتی در خوزستان

گیاهان دارویی دریچه‌ای به سوی اقتصادمقاومتی در خوزستان
جذب و توسعه صنایع مرتبط با تولید گیاهان دارویی خود گامی مؤثر در تولید مستمر این گیاهان و همچنین کمک به اقتصاد استان محسوب می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب:یکی از محورهای اصلی و ابزارهای قابل‌دسترس درزمینهٔ توسعه غیرنفتی کاربرد گیاهان دارویی و صنعتی است. کشور ایران با بیش از ۶۰۰۰ گونه گیاهان دارویی و با سطح زیر کشت ۵۸ تا 60  هزار هکتار و تولید سالانه 73 هزار تن گیاه دارویی، این استعداد و توانایی را دارد که ضمن صادرات محصول و ارزآوری برای کشور، موجب تضمین سلامت جامعه و اشتغال پایدار را نیز فراهم سازد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رهیاب,
, ,
,

امروزه نیاز بیماران به اقلام دارویی، ضرورت برنامه‌ریزی جهت تأمین آن را مطرح ساخته است. دراین‌بین اقبال مردم به مصرف داروهایی که دارای منشأ گیاهی هستند بیشتر شده است. به‌طور مثال داروهای گیاهی به‌این‌علت که در بدن انباشته نمی‌شوند و بعضاً اثرات جانبی ندارند، برتری قابل‌ملاحظه‌ای نسبت به داروهای شیمیایی دارند بااین‌حال در مورد گیاهان دارویی یک محدودیت عمده این است که در طبیعت دسترسی به همه نوع آن وجود ندارد و ازاین‌رو توسعه کشت این گیاهان و ایجاد صنایع فرآوری آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همچنین می‌توان از دید اشتغال‌زایی آن‌هم در سال اقتصاد مقاومتی به وجود چنین ظرفیت‌های مغفول مانده پرداخت چراکه گامی در توسعه و صنعتی کردن پرورش این گیاهان برداشته می‌شود و از سویی فرصت‌های شغلی که امروزه بیشتر جوانان بدان نیاز دارند، فراهم خواهد شد.

جذب و توسعه صنایع مرتبط با تولید گیاهان دارویی خود گامی مؤثر در تولید مستمر این گیاهان و همچنین کمک به اقتصاد استان محسوب می‌شود.
 

,
,
,
,
,
,
, ,
,

در این رابطه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز می‌گوید: ازآنجایی‌که استان خوزستان قطب کشاورزی است، بسیاری از گیاهان دارویی در کشور هستند که به لحاظ اقلیم آب هوایی در استان باکیفیت خیلی خوب رشد می‌کنند که می‌توان آن‌ها را عصاره گیری کرد.

دکتر حسین برزگر با اشاره به اینکه می‌توان عصاره گیاهان دارویی خوزستان را به‌عنوان طلای سبز به کارخانه‌های داروسازی داخل کشور منتقل نمود یا به صادرات آن اقدام کرد می‌افزاید: کیفیت بعضی از گیاهان دارویی استان خوزستان از سطح بالایی برخوردار است و با احداث کارخانه و عصاره گیری گیاهان دارویی، می‌توانیم علاوه بر کمک به تولید داخل کشور به‌جای نفت، طلای سبز صادر کنیم.

برای نمونه می‌توان به گیاه دارویی مرزه خوزستانی اشاره کرد به‌طور وسیعی به‌صورت خودرو در خوزستان می‌روید که می‌توان از عطرمایه این گیاه پماد ضد آرتروز و ضد درد مفاصل ساخت که در کل دنیا بی‌نظیر است.

سید طالب طاهری از تولیدکنندگان موفق عرقیات گیاهی در روستای 'شنه ' خرمشهر استان خوزستان در این خصوص می‌گوید: با راه‌اندازی کارگاه تولید عرقیات گیاهی ماهیانه بیش از 20 میلیون ریال درآمد کسب کرده و دو نفر از افراد بیکار روستای شنه از توابع خرمشهر را به‌صورت دائمی مشغول به کارکرده‌ام.

وی این روزها به تولید گلاب و انواع عرقیات گیاهی نظیر عرق طارونه، نعنا، خارشتر، شیرین‌بیان، زیره، رازیانه، کاسنی، شوید، گشنیز می‌پردازد.
 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,

فعلان اقتصادی درباره ظرفیت‌های اقتصادی عرصه گیاهان دارویی معتقدند که با توجه به‌سرعت رو به گسترش مصرف گیاهان دارویی در کشور، تولید این محصولات توجیه اقتصادی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک عرصه مناسب برای اشتغال‌زایی موردتوجه قرار بگیرد.

همچنین به گفته کارشناسان اگر به کشت گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی مرتبط با نیاز آن توجه شود، می‌توان اشتغال زیادی در این عرصه پدید آورد که این خود یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی است.

بر این اساس به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال گذشته 2 هزار و 613 تن انواع گیاهان دارویی از مزارع استان خوزستان برداشت شد که نشان از استعداد این استان برای سرمایه‌گذاری در این خصوص است.
 

,
,
,
,
,
,
, ,


در سال‌های گذشته در خوزستان گیاهان داروئی همچون به‌لیمو، نعنا فلفلی، نعنا بومی، آویشن، بادرنجبویه، رزماری، اسطوخودوس، بابونه، آلوئه ورا، کاسنی، مورد معطر، شوید، شمعدانی معطر، زوفا، چای ترش، استویا و زرشک در استان خوزستان کشت‌شده است.

گیاهان دارویی استان علاوه بر مصرف داخل استان به‌منظور استفاده به‌صورت خشک و یا فرآوری در کارخانه‌های گیاهان دارویی به خارج از استان نیز ارسال می‌شود. شهرستان‌های دزفول، حمیدیه، شوشتر، باغ‌ملک، اندیمشک بیشترین سطوح زیر کشت گیاهان داروئی را در استان دارند.

به گزارش رهیاب، ضرورت دارد مسئولان خوزستانی با توجه به نیاز استان و کشور به تأمین منابع اولیه صنایع دارویی و درنهایت رفع نیاز بیماران، مناطق مستعد کشت این گیاهان را در خوزستان بیش‌ازپیش شناسایی و درراه ترویج آن و کوشش نمایند.

,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه