معاون سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی کشور در اهواز:

زنجیره ارزش‌افزوده باید به جوامع روستایی برگردد/ نمی‌خواهیم روستاییان، حقوق‌بگیر کارخانه‌داران شهری شوند

زنجیره ارزش‌افزوده باید به جوامع روستایی برگردد/ نمی‌خواهیم روستاییان، حقوق‌بگیر کارخانه‌داران شهری شوند
زرگر گفت: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برای بازگشت زنجیره ارزش‌افزوده به جوامع روستایی طرح‌های اقتصادی دارد و اساس کار خود را بر مردم محوری یعنی اقتصاد مشارکتی و تشکیل شرکت‌هایی که جامعه محلی درگیر آن هست، گذاشته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب:ناصر زرگر معاون سرمایه‌گذاری و امور فرهنگی - اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در جلسه شورای برنامه‌ریزی خوزستان اظهار کرد: در اروپا و کشورهای صنعتی در هر ۱۰ سال یا جابجایی جمعیت در آنجا اتفاق نمی‌افتد یا اگر بیفتد بین ۱ الی ۲ درصد است اما در ایران ۶۰ سال اخیر هر ۱۰ در به‌طور متوسط ۷ درصد جابجایی جمعیت داشته‌ایم.

زرگر افزود: در کشورهای صنعتی فناوری با ظرفیت‌های اقتصادی روستا درگیر و زنجیره ارزش‌افزوده در اقتصاد روستا شکل‌گرفته است اما در کشور ایران بیش از ۶۵ درصد ارزش‌افزوده بخش کشاورزی و دام بیرون از نظام اقتصادی روستاهاست.

وی بابیان اینکه خروج ارزش‌افزوده از جامعه روستایی کاهش درآمد مردم آن منطقه و به‌تبع کاهش کیفیت زندگی را به دنبال دارد گفت: در حال حاضر بر اساس مطالعات ۹ دهک جامعه روستایی ایران در منطقه ناامن غذایی قرار دارند و ۳ دهک آخر آن در منطقه به‌شدت ناامن غذایی هستند و این‌ها همان کسانی بودند که امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کردند.

معاون سرمایه‌گذاری معاونت توسعه روستایی کشور با اشاره اینکه در اهواز بیش از ۳۰ درصد حاشیه‌نشین وجود دارد، گفت: بخش عمده‌ای از حاشیه‌نشینان کشور افراد باکرامت روستاها در سنوات گذشته بودند که هیچ‌گاه دستشان به‌سوی جوامع شهری دراز نشده بود اما اکنون بنا بر گفته‌های نیروی انتظامی بخش قابل‌توجهی از بزه در شهرها ناشی از حاشیه‌نشینی است.

زرگر بابیان اینکه در آینده شاهد نسل جوان در جوامع روستایی نخواهیم بود، اذعان کرد: امروز اکثر جمعیت باقیمانده در روستاهای کشور را نسل سالخورده تشکیل می‌دهد بنابراین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با توجه به اهمیت بسیار زنجیره ارزش‌افزوده در جامعه روستایی و ناامنی گسترده‌ای که در پهنه سرزمینی ایجادشده، بخش اقتصاد روستایی را محور فعالیت‌های خود قرار داده است.

زرگر ادامه داد: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برای بازگشت زنجیره ارزش‌افزوده به جوامع روستایی طرح‌های اقتصادی دارد و اساس کار خود را بر مردم محوری یعنی اقتصاد مشارکتی و تشکیل شرکت‌هایی که جامعه محلی درگیر آن هست، گذاشته است.

معاون سرمایه‌گذاری و امور فرهنگی - اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: نمی‌خواهیم روستاییان کارگر و حقوق‌بگیر کارخانه‌داران شهری شوند بلکه می‌خواهیم جامعه روستایی تولیدکننده و صنعتگر شوند و فناوری درگیر با ظرفیت‌های اقتصادی داشته باشد تا جمعیت تحصیل‌کرده روستایی به روستاهای خود بازگردند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رهیاب,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه