مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان در گفتگو با تنگستان نما:
تنگستان دومین تولید کننده خرما در استان/ سالانه بیش از 3500 تن خرما صادرات می شود
علائی با ذکر اینکه شهرستان تنگستان دومین تولید کننده خرما در استان می باشد و 70 درصد آن به صورت رطب کبکاب است گفت: بهترین خرما و رطب کبکاب می باشد که با توجه به کیفیت آن سالانه بیش از 70 درصد آنها به صورت رطب برداشت می شود و مابقی به صورت خرما می باشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اردشیر علائی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان در گفتگو با تنگستان نما گفت :حدود 4200 هکتار سطح زیر کشت، نخیلات شهرستان داریم که از این حدود 25 هزار تن تولید خرما برداشت می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تنگستان نما,علائی با ذکر اینکه شهرستان تنگستان دومین تولید کننده خرما در استان می باشد و 70 درصد آن به صورت رطب کبکاب است افزود: بهترین خرما و رطب کبکاب می باشد که با توجه به کیفیت آن سالانه بیش از 70 درصد آنها به صورت رطب برداشت می شود و مابقی به صورت خرما می باشد.
,وی افزود: با توجه به کیفیت خرما در سطح شهرستان توسط واحدهای بسته بندی خرما به کشورهایی روسیه و اوکراین و.. صادر می شود و سالانه بیش از 3500تن خرما صادرات می شود.
,علائی در ادامه بیان کرد: ضایعات و خرمای درجه 3 نیز جهت استفاده شرکت های داری صنایع تحقیقی مانند تولید شیره خرما و تولید الکل از خرما مورد استفاده قرار می گیرد.
,وی خاطر نشان کرد : با توجه به کیفیت خرما و رطب در شهرستان تنگستان فروش و بازاریابی آن با قیمت خوب و مناسب خریداری می شود و در سال محصولات نسبت به شهرستان های دیگر بر روی دست کشاورزان باقی نمی ماند.
,
علائی اظهار داشت: از جمله مشکلات باغدارن در شهرستان نیاز به سرمایهگذاری جهت احداث واحد های بسته بندی به صورت صنعتی و احداث سرد خانه جهت نگهداری محصولات می باشد.
,وی در این خصوص افزود: اگر بخش های خصوصی اقدام کنند و ما به آنان تحصیلات می دهیم تا سرد خانه را احداث کنند و در این صورت هم در هزینه ها ی حمل کرایه ضمن ذخیره خرما و رطب در خشت و شهر رضا جهت نگهداری محصولات پایین می آید.
,مدیر جهاد کشاورزی تصریح کرد : با توجه به خشکسالی چند سال اخیر و پایین آمدن سطح ایستایی آب چاه ها، منجر به شور شدن آب چاه ها شده است که حتی داری ای سی بالای 21 در صد گردیده است این موضوع باعث نوعی آفت به نام سوسک چوب خوار و آسیب جدی نخیلات شده است و اغلب نخیلات شهرستان دچار خسارت جدی گردیده است.
,وی بیان کرد: از کشاورزان در این زمینه بیشتر با سازمان جهاد کشاورزی هماهنگی داشته باشند تا بتوانیم با این نوع آفت مبارزه نمایم.
,

, علائی افزود: تکلیب و تله نوری در مقابل این آفت نخیلات علت عمده مشکلات خشکسالی و کمبود آب می باشد اقدام شده است و همچنین از طریق تله نوری نیز در از بین بردن این آفت اقدام کرده ایم.
,وی گفت: کشاورزان باید همکاری لازم را باید انجام دهند و باغات خود را تمیز و اشکنه نمایند تا بتوانیم از رشد و شیوع این بیماری جلوگیری نمایم.
,اردشیر علائی اظهار داشت: بهترین راه در جهت آبیاری باغات آبیاری تحت فشار می باشد که با این شرایط کمبود آب پیش گیری لازم انجام شود و به این دلیل خشکسالی و شور شدن آب چاه ها فعلا کسی مجوز حفر چاه را ندارد و به دلیل کمبود آب گشت نخل ممنوع گردیده است.
,وی در رابطه با مشکلات کشاورزان در خصوص سوخت عنوان کرد: تشخیص و تامین گازوئیل سوخت موتور پمپ ها با توجه به فرمول خاص بر عهده امور آب کشاورزی می باشد و اداره کشاورزی فقط توضیح و تقسیم سوخت را بر عهده دارد.
,
مدیریت جهاد کشاورزی در خصوص بیمه نخیلات باغدارن گفت : اعتباری در این خصوص با توجه به مشکلات موجود قرار نگرفته است.
,وی اشاره کرد: با توجه به نزدیک شدن فصل کشت، این مدیریت در نظر دارد طبق سهمیه، سطح زیر کشت زراعی شهرستان اصلاح گردد و با کشاورزان تفاهم نامه سه جانبه بین کشاورز، جهاد کشاورزی و داره منابع آب تنظیم نمایم و کشاورزان جهت استفاده از این تفاهم نامه به مدیریت مراجعه نمایند و در غیر این صورت به کشاورزان خدمات کود، سم و بیمه به آن دسته افراد که خارج از این تفاهم نامه کشت نمایند خدمات ارائه نمی گردد.
,مدیر جهادکشاورزی در گفتگو با خبرنگار تنگستان نما گفت: جهت جلوگیری از هدر رفتن آب و سرفه جویی با استفاده از بهینه از آب تاکنون 64 کیلو متر از کانال های درجه 3 در سطح باغات احداث گردیده است و در صورت تامین اعتبار این آمادگی برای ادامه این پروژه وجود دارد.
,وی خاطر نشان کرد: با توجه به کمبود آب و خشکسالی چند ساله به دستور مقام معظم رهبری در خصوص استفاده سیستم آبیاری تحت فشار این مدیریت از سال 93 تاکنون بیش از 400هکتار از اراضی و نخلهای شهرستان با آبیاری تحت فشار با 85 درصدی انجام گرفته و بیش از 2300هکتار در دست اجرا می باشد و از کشاورزان تقاضا می شود جهت صرفه جویی در آب اجرای آبیاری تحت فشار را در اولویت قرار دهند.
,
وی افزود: عمده مشکلات اساسی نخیلات اهرم آب می باشد که اگر فکری به حال تامین چند سال آب نخیلات اهرم صورت نگیرد تا چند سال آینده از بین خواهند رفت.
,وی در ادامه اظهار داشت: کشاورزان که کشت تنباکو دارند سعی کنند تغییر کشت دهند چون دیگر خرید تنباکو به ندرت است در جهت کاشت گیاهان دارویی آلوورا اقدام کنن و به آب کمتر نیاز دارد و وضعیت بازاریابی آن نیز بهبود یافته است، ما همین پارسال در سمل کشت بلیمو داشته ایم و برداشت و فروش آن نیز خوب بوده و امسال می خواهیم این نوع محصول نیز گسترش دهیم تا کشاورزان تغییر نوع شیوه ی کشت بدهند.
,وی همچنین خاطر نشان کرد : ما در زمینه گوشت قرمز 30000تن و 18 واحد مرغداری داریم که 3400تن گوشت سفید و 3800تن گوشت قرمز تولید می شود و در سال 52 تن تولید عسل داریم که امسال اولین برداشت عسل در شهرستان تنگستان بوده است و توصیه داریم به کشاورزان که کشت خارج از فصل نداشته باشند و برداشت هماهنگ با استان مجاور باعث ضرر مالی و باردهی آنان می شود و همچنین توصیه می شود به کشاورزان از سموم و کودهای شیمیایی در اراضی زراعی و باغی مخصوصا بخش سفی جات استفاده نمایند در صورت نیاز به کلینیک واحد دام پزشکی شهرستان مراجعه نمایند.
,علائی با اشاره به خشک سالی و کمبود آب سیاست جهاد کشاورزی را جهت استفاده از کشت گلخانه ای بیان کرد و افزود: در این شهرستان اولین گلخانه در سطح 12 هکتار و همچنین 5 هکتار کشت گلخانه ای شامل گوجه فرنگی، خیار، خربزه و تولید نشائ در شهرستان مشغول فعالیت هستند و استفاده این دو روش آبیاری تحت فشار و کشت گلخانه ای راندمان تولید بالا و آب کمتر استفاده می شود و تولید خارج از فصل نیز دارا می باشند.
,اردشیر علائی با توصیه به کشاورزان گفت: به کشاورزان و باغدارن توصیه می شود بدون اخذ مجوز اقدام به تغییر غیر مجاز در زراعت کشاورزی نمایند.
,وی افزود: شهرستان تنگستان با نخیلات به قامت ایستاده از گذشته تا کنون خرما و رطبش زبان زد خاص و عام است.
,اما چند سالی است که رحمت خداوند در آن فراوانی که بودیم کم یاب شده و ما قدرآن بارش های باران رحمت خدا ندانستیم و بهره ای درست نبردیم و اکنون با مشکلات فراوانی مواجه شده ایم
,و اکنون یکی از غصه های مردم و کشاورزان خشکسالی است
,به گزارش تنگستان نما در گفتگو با یکی از باغدارن اهرمی گفت: مشکلات عمده ما کمبود آب می باشد که نخیلات ما را هم تهدید کرده است.
,یکی دیگر از کشاورز تنگستانی در گفتگو با تنگستان نما گفت : یکی از مشکلات ما این است که بیمه به ما تحلق نمی گیرد و این باعث نگرانی ما گردیده و با توجه مشکلاتی که امروزه باعث خستگی ما در این شغل می شود.
,وی در ادامه افزود: کانال کشی بیشتر جوهای آب در این وضعیت بیشتر به آن نیاز است و سهمیه بندی گازوئیل اگر بشود بیشتر به ما تحلق بگیرد تا بتوانیدم در این فصل بیشتر به نخلهای خود برسیم.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه