logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

پایه ستونهای شهر تاریخی راونیز در حال ریزش است

پایه ستونهای شهر تاریخی راونیز در حال ریزش است
راونیز که جزو اولین سکونت گاه های انسانهای هزاره 8 قبل از میلاد در شرق ایران است و با ید آنها را با شاخه ای از آریان های که عهد قدیم وارد ایران شدن برسی کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری بجنا؛ پایه ستون های شهر ده هزار ساله راونیز در حال فروریزی است شهر باستانی راونیز که یادگار هزاران هزار سال سکونت مردمان پاک این خطه بوده و امروز فقط یک پایه ستون از درب اصلی کاروانسرای دوره تیموری آن بجای مانده است که یاداور جاده ابریشم و منزلگاه های آن در صده های اخیر است با کم توجهی مسئولان و با توجه به گزارش کارشناسان بزودی فرو خواهد ریخت اما مسئولان میراث فرهنگی استان خراسان شمالی و شهرستان اسفراین  و  همچنین مسئولان شهر صفی آباد هیچگونه عکس العملی به این اثر فاخر ملی که به ثبت ملی نیز رسیده است نمی کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بجنا,

وجود شواهد بسیاری موجود در تپه شهر باستانی راونیز دلالت بر زندگی ده هزار ساله در این آب و خاک دارد.اما بعد از یک دوره تاریخی در زمان پارتها نیز که خود اصالتا آریاییهای با مسلک سکایی بودن اشاره کرد. اما وجود شباهتهای ظاهری مردم این دیار به اصفرها بعضی ها هم موطن اصلی اصفرهای ترک زبان که به ایران آمدند را اینجا می دانند. اما وجود روستایی تحط عنوان پرزوا در این شهر گواه بر سکونت پارتها در این مکان رادارد . اما از اصل مطلب دور نشویم که چرا تنها یادگار شهر باستانی ده هزار ساله راونیز که سنگ کاریهای با ساروج در اطراف این میل زیبا چرا بوسیله بی اهمیت شمردن یک اثر ملی با شماره ثبت 19981 از بین رود.

,

, ,

گزارش شهروند اسفراینی/علی اصغر طاهری صفی آبادی

,

انتهای پیام/رض

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه