logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

فریاد تلخ زیست‌بوم فراهان از کشت زیرپلاستیک کشاورزان + عکس

فریاد تلخ زیست‌بوم فراهان از کشت زیرپلاستیک کشاورزان + عکس
پراکندگی پلاستیک های ناشی از کشت‎های زیرپلاستیکی در اطراف زمینهای کشاورزی، محیط زیست را تهدید می کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  فراهان خبر؛ کیسه های پلاستیکی سال ها است در بسیاری از نواحی و مناطق کشور، در کشت های جالیزی به منظور نگهداری رطوبت استفاده می شود اما با پایان یافتن فصل برداشت و بر جای ماندن در طبیعت، علاوه بر نازیبایی برای محیط موجب ایجاد مسمومیت های آبی و خاکی فراوان می شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, فراهان خب, فراهان خب, ر؛,

کشت زیر پلاستیکی نوعی از کشت است که با استفاده از پلاستیک‌های پهن و با ضخامت برای تولید محصولاتی مانند هندوانه، خیار، گوجه‌فرنگی و ... انجام می‌شود و سود زیادی نیز برای کشاورز دارد.

, کشت زیر پلاستیکی نوعی از کشت است که با استفاده از پلاستیک‌های پهن و با ضخامت برای تولید محصولاتی مانند هندوانه، خیار، گوجه‌فرنگی و ... انجام می‌شود و سود زیادی نیز برای کشاورز دارد.,

از مزایای کشت زیر پلاستیکی می‌توان به‌ صرفه‌جویی در میزان مصرف آب، بالا بردن راندمان آبیاری، جوانه‌زنی سریع و رشد سریع محصول و کنترل علف‌های هرز اشاره کرد اما به جرأت می‌توان گفت معایب کشت‌های زیر پلاستیکی بیشتر است.

, از مزایای کشت زیر پلاستیکی می‌توان به‌ صرفه‌جویی در میزان مصرف آب، بالا بردن راندمان آبیاری، جوانه‌زنی سریع و رشد سریع محصول و کنترل علف‌های هرز اشاره کرد اما به جرأت می‌توان گفت معایب کشت‌های زیر پلاستیکی بیشتر است.,

کشت زیر پلاستیکی معایبی مانند کشت محصولی غیر ضروری به‌ جای محصولات استراتژیک، استفاده از سموم و کود، استفاده از پلاستیک در کشت و جمع‌آوری نکردن آن بعد از برداشت، آلوده شدن زمین‌های مجاور به پلاستیک‌های زمین کشت‌ شده، مزاحمت پلاستیک‌ها برای دستگاه‌های کشت و برداشت، طولانی بودن زمان تجزیه پلاستیک و آسیب‌های زیست‌محیطی اشاره کرد.

, کشت زیر پلاستیکی معایبی مانند کشت محصولی غیر ضروری به‌ جای محصولات استراتژیک، استفاده از سموم و کود، استفاده از پلاستیک در کشت و جمع‌آوری نکردن آن بعد از برداشت، آلوده شدن زمین‌های مجاور به پلاستیک‌های زمین کشت‌ شده، مزاحمت پلاستیک‌ها برای دستگاه‌های کشت و برداشت، طولانی بودن زمان تجزیه پلاستیک و آسیب‌های زیست‌محیطی اشاره کرد.,

, ,

 با متخلفان زیست محیطی برخورد قانونی می شود

,  با متخلفان زیست محیطی برخورد قانونی می شود,

علی خسروان، رئیس حفاظت محیط زیست تفرش و فراهان در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با اشاره به استقبال کشاورزان از کشت زیرپلاستیک گفت: کشت زیر پلاستیک به دلیل عوایدی که برای کشاورزان در بر دارد و اینکه با سهولت می توانند به سوددهی برسند و راندمان محصول را بالا می برد همواره از سوی آنها مورد استقبال قرار گرفته است.

, فراهان خبر, فراهان خبر,

وی افزود: به علت عدم تجزیه پذیری پلاستیک ها گاهی تا ۵۰۰ سال بقایای این مواد در طبیعت باقی مانده و اثرات زیست محیطی ناگواری را سبب می شود. این پلاستیک ها به علت ساخته شدن از مواد با پایه نفتی و خاصیت تجزیه ناپذیری باعث سمی شدن خاک می شوند.

,

خسروان با اشاره به تبعات زیست محیطی بسیاری که این مواد در طبیعت این استان بر جای گذاشته است، اظهار کرد: غیر از آلودگی های آبی و خاکی، پلاستیک ها در اثر تابش آفتاب و سرما تخریب شده و مونومرهای آن در محیط رها شده و سبب از بین رفتن غنا و کیفیت خاک می شوند.

,

 رئیس حفاظت محیط زیست تفرش و فراهان با اشاره به برخورد قانونی با متخلفان زیست محیطی گفت: امسال ۱۳ کشاورز در شهرستان اقدام به کشت محصولات جالیزی زیرپلاستیک کردند، این اسامی ازسوی جهاد کشاورزی فراهان برای اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان ارسال شده است، در مرحله اول برای جمع آوری پلاستیک ها اخطار داده شده است، ۱۰ کشاورزی که اقدام به جمع آوری پلاستک ها نکرده بودند برای پیگیری قانونی به دادگاه معرفی شده اند.

, حفاظت محیط‌ زیست شهرستان,

 

,  ,

هشدارها و تهدیدات کشت زیرپلاستیک جدی گرفته شود

, هشدارها و تهدیدات کشت زیرپلاستیک جدی گرفته شود,

حسین برزآبادی، کارشناس جهاد کشاورزی گفت: این پلاستک های رها شده در زمین های کشاورزی مرگ و میر گوسفندان را به دنبال دارد، با خورده شدن توسط گوسفندانی که برای چرا به نواحی آلوده برده می شوند مسمومیت و مرگ آنها را به دنبال داشته و تنوع زیستی موجودات ریز موجود در خاک را هم به خطر می اندازند.

,

وی افزود: در کلاس های آموزشی جهاد کشاورزی بارها به کشاورزان تبعات ناشی از رها شدن پلاستیک ها در طبیعت تذکر داده می شود اما هشدار ها، تهدیدات پلاستیک بر طبیعت از سوی برخی از کشاورزان خیلی جدی گرفته نشده است.

,

برزآبادی خاطر نشان کرد:اگر پلاستیک ها بعد از جمع آوری محصول، به موقع از زمین های کشاورزی جمع شوند مشکلی ایجاد نمی شود اما مسئله اینجاست که در اکثر موارد به موقع جمع نشده و این مواد با رها شدن در طبیعت مشکلات بسیاری را ایجاد می کنند.

,

 عکس های زیر از پراکندگی پلاسیتک های زیر کشت محصول جالیزی توسط شهروند خبرنگار فراهانی ارسال شده است.

,

, ,

, ,

, ,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه