استاد فلسفه دانشگاه تهران؛
حوزه های علمیه باید با علوم روز ارتباط نزدیک داشته باشند / انعکاس نظرات فیلسوفان طراز اول خداباور ضروری است
گلشنی گفت: به نظر می رسد دست های مرموزی از انعکاس نظرات فیلسوفان طراز اول خداباور ممانعت می کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، مهدی گلشنی در همایش بزرگداشت علامه طباطبایی، ظهور این عالم بزرگ را نقطه ی عطفی در تاریخ فلسفه دانست واظهار داشت: علامه طباطبایی زمانی به مباحث فلسفه ورود کردند که پوزیتویسم برتفکات فلسفی عالمان ما حاکم شده بود و نیاز به روشنگری در جامعه احساس می شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,وی افزود: در این هنگام موانعی بر سر راهشان قرار گرفت اما ایشان در پیامی به آیت الله بروجردی فرمود امروز هر طلبه با چمدانی از سوال و شبهه وارد حوزه می شود که باید به دادشان رسید، به سوالاتشان پاسخ گفت و آنان را برای مقابله با ماتریالیسم آماده کرد.
,استاد فلسفه ی دانشگاه تهران اندیشه های علامه طباطبایی را منبعی غنی جهت پاسخ گویی به شبهات جامعه ی امروزی دانست و گفت: استدلال های ایشان به زبانی ساده و همه فهم است و بهترین استدلال در برابر پوزیتویسم به شمار می رود.
,وی با انتقاد از عدم انعکاس اقداماتی که در راستای فلسفه ی اسلامی انجام می گیرد، اظهارداشت: قدم هایی که جهت نزدیک شدن به فلاسفه ی اسلامی برداشته می شود، در محیط ما انعکاس حداقلی دارد و به نظر من دست هایی مرموزانه در پس این ماجرا قرار دارند.
,گلشنی در توضیح رویکرد علامه طباطبایی به علوم طبیعی و تجربی، تصریح کرد: ایشان علوم طبیعی را روشنگر می دانست اما می فرمود علوم طبیعی برای خروج از هر نوع تاریکی سودبخش نیست و نمی تواند پاسخگوی همه سوالات انسان باشد.
,وی ادامه داد: علامه طباطبایی افراد را به یافته های علوم روز ارجاع می دادند اما یکبار هم زیربار نرفته و نپذیرفتند که حرف علم، حرف آخر باشد.
,این استاد دانشگاه تاکید کرد: حوزه های علمیه باید ارتباط نزدیک تری با علوم روز داشته باشند تا بتوانند به شبهات و مسائل با زبان روز پاسخ بدهند.
,حجت الاسلام شاهدی نیز اظهار کرد: برنامه ریزی برای برپایی این همایش از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده و با چهل مرکز علمی و پژوهشی حوزوی در مدت کوتاه هماهنگی لازم به عمل آمد.
,وی ادامه داد: یا فراخوانی در سطح کشور در مدت سه ماه ، 102مقاله واصل شده و 62مقاله پذیرفته و در بخش های رتبه های پژوهشی و علمی تقسیم شده اند.
,شاهدی افزود: با اطمینان کامل بیان میکنم هر چه در این همایش اتفاق افتاده با هدایت روح مطهر علامه طباطبایی بوده که برای خیلی ها غیرقابل باور است.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه