logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  2. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  3. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  4. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  5. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  6. گسست میان ادعا و واقعیت
  7. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  8. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  9. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  10. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  11. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  12. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  13. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  14. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  15. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  16. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  17. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  18. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  19. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  20. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف

تپه چشمه علی و برج طغرل قابلیت ثبت جهانی شدن دارد

تپه چشمه علی و برج طغرل قابلیت ثبت جهانی شدن دارد
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری با بیان اینکه تپه چشمه علی و برج طغرل قابلیت ثبت جهانی شدن دارد، گفت: برای ثبت شدن در فهرست آثار جهانی لازم است مسیرهای دسترسی، زیرساخت ها و امکانات لازم برای گردشگران فراهم شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیر مسیب رحیم زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار آفتاب ری، گفت: شهرستان ری هفت هزار سال قدمت دارد و شامل چهار دوره پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی و معاصر است. 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, امیر مسیب رحیم زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار , آفتاب ری, ، گفت: شهرستان ری هفت هزار سال قدمت دارد و شامل چهار دوره پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی و معاصر است. ,

وی افزود: از آثار دوره پیش از تاریخ می توان به تپه چشمه علی اشاره کرد که  قدمت آن به پنج هزار سال قبل از میلاد می رسد، از آثار دوره تاریخی آتشکده ری مربوط به دوره ساسانی، از آثار دوره اسلامی برج طغرل مربوط به دوره سلجوقی و از آثار دوره معاصر خانه های تاریخی اطراف بازار مربوط به دوره قاجار و پهلوی است. 

,

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری بیان کرد: شهرستان ری دارای 197 اثر تاریخی شناسایی شده مشتمل بر 30 اثر مذهبی، تاریخی، 24 تپه باستانی، 5 کاروانسرا، 4 محوطه تاریخی، 12 روستا قلعه، 16 خانه تاریخی و 106 اثر تاریخی فرهنگی دیگر ( بنای واجد ارزش  - کتیبه - سر در - مسجد - قنات - بافت - حمام - گورستان - آب انبار - یخچال  - قلعه  و ... ) می باشد.

,

رحیم زاده ادامه داد: از این تعداد 37 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که برج طغرل، چشمه علی، بقعه بی بی شهربانو، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، زندان هارون و آتشکده ری از آثار شاخص در شهرستان ری است که گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور جذب می کند. 

,

وی با بیان اینکه تپه چشمه علی و برج طغرل قابلیت ثبت جهانی شدن دارد، گفت: برای ثبت شدن در فهرست آثار جهانی لازم است مسیرهای دسترسی، زیرساخت ها و امکانات لازم برای گردشگران فراهم شود. 

,

رحیم زاده افزود: اکنون شرایط محیط و مسیرهای این بناها مناسب گردشگران نیست و گاهی اوقات به مرکز تجمع معتادان تبدیل می شود که باید زیرساخت های لازم برای مناسب سازی این فضاها به صورت جدی پیگیری شود. 

,

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری در خصوص آثاری که به ثبت ملی نرسیده اند، گفت: برخی از این آثار مانند خانه های تاریخی، مالک خصوصی دارد که برای رضایت مالکان باید توافقنامه ای بین میراث فرهنگی و مالکان امضا شود که مستلزم تأمین بودجه است. 

,

وی با بیان اینکه آتشکده ری در حال تعمیر است، اظهار داشت: مرمت و احیای بناهای تاریخی را بطور جدی پیگیری می کنیم و اخیراً که سقف تالار  آتشکده ری تخریب شده بود، در دست تعمیر است. 

,

انتهای پیام/

,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه