یک کلنجار سیاسی -قضایی؛

قرار مجرمیتی که اعلام و تکذیب می شود/ بیگی و شبستری خیابانی دو سر یک کلاف درهم تنیده

قرار مجرمیتی که اعلام و تکذیب می شود/ بیگی و شبستری خیابانی دو سر یک کلاف درهم تنیده
ماجرای شکایت بیگی نماینده فعلی تبریز در مجلس و استاندار سابق آذربایجان شرقی از شبستری خیابانی معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان شرقی بدلیل اتهام کذب بار دیگر تیتر یک رسانه ها شده است ، گزارش حاضر مرور و تحلیلی است بر این کلاف در هم تنیده.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ائل، دوباره کلنجار و دعوای سیاسی و حال قضاییِ استاندار سابق و نماینده فعلی مجلس با معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی تیتر یک اخبار می شود، گرچه همگان اذعان دارند که آغاز این کلنجار از سوی شبستری خیابانی و نه در سال جاری و پیش از آن، که از ابتدای مسئولیت او آغاز شده است و هشتگ #تقصیر_دولت_ قبل_ است و هشت_سال_گذشته، تکه کلام های اصلی سخنرانی های معاون سیاسی و امنیتی را تشکیل می داد، همه این موارد تلاشی بود برای به اصطلاح نمایش عملکرد ضعیف دولت قبل و استاندار سابق برای افکارعمومی و حاشیه سازی برای رقیب سیاسی، اما بازی زمانی وارد فاز جدید شد که بیگی علی رغم حاشیه سازی های دولتی ها رای دوم تبریز را در انتخابات مجلس کسب و در دور اول انتخابات وارد مجلس شد و این مساله تنها نشانگر پوچی حاشیه سازی دولتی ها بود،البته این مساله هرگز نشانگر بی عیب بودن عملکرد دولت سابق نیست و چه بسیار نقدها که نوشتند و می توان نوشت.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ائل,

در فاز جدید بازی، دیگر بیگی در مقام استاندار سابق نبود و اینک او نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بود و به نظر می رسید شبستری خیابانی ترمز حاشیه سازی را بکشد و در مقام تعامل برآید، اما این چنین نشد و بازی در فاز جدید  ادامه یافت و اتهام پراکنی های معاون سیاسی و امنیتی استاندار با شکایت قضایی بیگی وارد فاز قضایی شد تا شاید اینبار شکایت قانونی، ترمز اتهام پراکنی بدون استناد را وارد عمل کند، شکایت قانونی شک و بهت خاصی را به جبهه حامیان دولت وارد کرد اما باز روند بازی ادامه پیدا کرد تا اینکه ...

,

مصاحبه ای که دولتی ها را بهم ریخت

, مصاحبه ای که دولتی ها را بهم ریخت,

بیگی دیروز(چهارم دی ماه) در گفتگو با آناج خبر از صدور قرار مجرمیت برای شبستری خیابانی داده و می گوید: با اعلام دادستانی امروز قرار مجرمیت سعید شبستری خیابانی در مورد پرونده شکایت مهر ماه سال جاری صادر شده است. بدین وسیله غیرواقعی بودن سخنان بی‌پایه‌ای که مکررأ به نماینده مردم نسبت داده می‌شد، مشخص می‌شود و هرکسی در هر جایگاهی به خود اجازه ی تعدی به نماینده مردم را نمی‌دهد.

,

همچنین بیگی در کانال رسمی خود موادی از قانون را منتشر کرده و می نویسد: هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکوائیه یا هر اسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق جاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا اکاذیبی را اظهار کند یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی عنصر قانونی جرم نشر اکاذیب است؛ این جرم در قوانین گذشته ایران نیز لحاظ شده است چنانچه در بند ب ماده ۲۹۶ قانون مجازات عمومی مصوب ۱۳۱۳ آمده: هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله مراسلات یا عرایض یا یا راپورت‌ها یا نشر یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاو بدون امضا اکاذیبی را اظهار کند یا اعمالی را بر خلاف حقیقت رأسا یا به عنوان نقل و قول به شخص یا اشخاص یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنویی به غیر وارد شود یا نه ، به حبس تأدیبی از یک ماه تا دو سال محکوم خواهد شد و اگر راپورت از شخص رسمی در حدود صلاحیت او مبنی بر یکی از جهات مذکوره در بند الف باشد مجازات او دو برابر مجرمین خواهد بود.

,
,

وقتی قاضی القضات  به داد می رسد

, وقتی قاضی القضات  به داد می رسد,

در پی مصاحبه ی بیگی دولتی ها و حامیان آنان دچار بهم ریختگی سیاسی شدند و بر اساس آنچه که می توان دورادور استنباط کرد، به رئیس کل دادگستری پناه برده اند و قاضی القضات آذربایجان شرقی نیز طی مصاحبه ای با ایرنا خبرگزاری دولت، صدور قرار مجرمیت برای شبستری خیابانی را تکذیب می کند و می گوید: شکایتی از سوی آقای علیرضا بیگی از آقای شبستری خیابانی شده است، اما تحقیقات مربوط به آن هنوز تکمیل نشده است. این پرونده طبق روال قانونی در حال رسیدگی و بررسی است اما صدور قرار مجرمیت برای معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی صحت ندارد. بازپرس این پرونده هنوز اظهارنظری نکرده و تحقیقات مقدماتی در جریان است.

,

در هر حال زمانی مرحله تحقیقات به پایان خواهد  رسید و در صورت عدم انصراف شاکی و یا عدم صدور دستور منع تعقیب محکمه برپا خواهد شد.

,

هم تیمی حاشیه ساز استاندار

, هم تیمی حاشیه ساز استاندار,

استاندار آذربایجان شرقی  فارغ اینکه از لحاظ سیاسی یک تکنوکرات و کارگزارانی محسوب می شود اما همواره  به عنوان یک عنصر سیاسی معتدل در اثنای سخنرانی های خود، سخن از وحدت برای پیشرفت و حل مسائل استانی رانده است،  غافل از اینکه عامل تفرقه میان مدیران و مسئولین استانی در تیم خود اوست و سعی دارد با اتهام پراکنی ها خاص و هدف دار برای افکار عمومی حاشیه سازی کند،  بهتر بود ریش سفیدان و عقلای قوم بسیار پیش تر از مراحل قضایی، این دو تن را پای میز آشتی و تعامل می نشانند و حال اگر این چنین نکنند بازی حاشیه سازی ماهها ادامه خواهد داشت و هر  طرفی که برنده  ماجرا باشد، صرفا به یک پیروزی ظاهری دست یافته است که در پی آن  منافع مردم پایمال حاشیه سازی و اتهام پراکنی شده است. روزهای آینده باید منتشر حاشیه های پررنگتری از متن بود.

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه