logo
سه‌شنبه 28 مهر 1405 | سه‌شنبه 20 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز متوقف شدند
  2. بیرق بیداری؛ صدای پای آزادی از کوچه‌پس‌کوچه‌های تبریز
  3. بازی با نام‌های جنجالی برای داغ کردن آنتن دیجیتال؟/ از ادعای شکایت چهره‌های سیاسی تا تکذیب صریح ثابتی
  4. چگونه کنترل تنگه هرمز به سلاح قدرتمند ایران تبدیل شد؟/ "مادر بمب ها" تهدید یا مانور رسانه ای!
  5. دولت فرانسه در مهار اعتراضات دانش‌آموزی ناکام مانده است/ برخورد خشونت‌آمیز پلیس به تشدید اعتراضات دامن زد
  6. زنگ خطر عفونت‌های تنفسی در مدارس؛ آنفلوآنزا در آستانه اوج‌گیری؟
  7. با بیش از ۴۰ شناور متخلف برخورد شد
  8. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  9. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  10. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  11. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  12. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  13. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  14. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  15. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  16. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  17. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  18. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  19. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  20. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد

معاون غذا و دارو آذربایجان غربی:

استفاده از فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی همچنان ادامه دارد

استفاده از فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی همچنان ادامه دارد
یک کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی گفت: همانطور که در رسانه‌ها دیده‌ایم آبیاری برخی مزارع و زمین‌های کشاورزی با آب فاضلاب صورت می‌گیرد؛ این روند غلط همچنان در کشور ادامه دارد و کمتر شاهد نظارت درست در این صنعت هستیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، کاظم قوشچی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا، با بیان اینکه همانطور که در رسانه‌ها دیده‌ایم آبیاری برخی مزارع و زمین‌های کشاورزی با آب فاضلاب صورت می‌گیرد، ادامه داد: آب فاضلاب حاوی نیترات، میکروب و آفت کش‌ها و فلزات سنگین است؛ این آلودگی‌ها باعث بیماری‌هایی از قبیل اسهال و استفراغ، پوکی استخوان، کم خونی، نارسایی کلیوی و کبدی، انواع سرطان‌ها، و مشکلات دیگر در افراد می‌شود.

وی افزود: این روند غلط همچنان در کشور ادامه دارد و کمتر شاهد نظارت درست در این صنعت هستیم که مشکلات و بیماری‌های متعددی برای افراد ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: آب فاضلاب حاوی نیترات، میکروب و آفت کش‌ها و فلزات سنگین است که این آلودگی‌ها باعث بیماری‌هایی از قبیل اسهال و استفراغ، پوکی استخوان، کم خونی، نارسایی کلیوی و کبدی، انواع سرطان‌ها، و مشکلات دیگر در افراد می شود و حجم بسیاری از بیماران بیمارستان‌ها به خاطر مصرف همین آب‌های مشکل دار و کود‌های شیمیایی است.

این کارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ثابت شده که میوه گوجه فرنگی اگر با آب آلوده پرورش داده شود، ویروس آب فاضلاب به آن منتقل می‌شود و مصرف آن خطرناک است.

قوشچی، استفاده از آب‌های فاضلاب را بیشتر در بخش سبزیجات دانست و افزود: سبزیجات از مهمترین گروه غذایی افراد به شمار می‌رود اما متاسفانه برخی‌ها سبزیجات را با آب فاضلاب آبیاری می‌کنند که باید افراد توجه داشته باشند که میکروب این سبزیجات با حرارت و شست و‌شو هم از بین نمی‌روند و به طور یقین سلامت افراد را تهدید می‌کند.

این کارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی تصریح کرد: آب‌‍‌های فاضلاب حاوی مواد نیتراته هستند که متاسفانه برخی کشاورزان به دلیل وجود چنین ماده‌ای که در رشد میوه و سبزیجات تاثیر دارد از آن استفاده می‌کنند و نسبت به کود شیمیایی برای‌شان هزینه‌ای هم در بر ندارد.

قوشچی، به نارسایی کبدی و شیوع آن در کشور اشاره کرد و گفت: مواد غذایی از طریق خون وارد کبد می‌شوند و چون موادی که مصرف می‌کنیم سالم و ارگانیک نیست به همین دلیل شاهد نارسایی کبد و مشکلات ناشی از آن در افراد هستیم.

وی ادامه داد: باید در این مبحث نظارت بیشتری از سوی ارگان‌های مربوطه صورت بگیرد تا کشاورز به خود اجازه ندهد به راحتی از آب فاضلاب برای کشاورزی مزرعه خود استفاده کند، البته این موضوع نیازمند آموزش و فرهنگ‌سازی است که اتفاق هم افتاده است و باید بیشتر به ترویج آن بپردازیم.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه