logo
سه‌شنبه 28 مهر 1405 | سه‌شنبه 20 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. دو نفتکش متخلف در تنگه هرمز متوقف شدند
  2. بیرق بیداری؛ صدای پای آزادی از کوچه‌پس‌کوچه‌های تبریز
  3. بازی با نام‌های جنجالی برای داغ کردن آنتن دیجیتال؟/ از ادعای شکایت چهره‌های سیاسی تا تکذیب صریح ثابتی
  4. چگونه کنترل تنگه هرمز به سلاح قدرتمند ایران تبدیل شد؟/ "مادر بمب ها" تهدید یا مانور رسانه ای!
  5. دولت فرانسه در مهار اعتراضات دانش‌آموزی ناکام مانده است/ برخورد خشونت‌آمیز پلیس به تشدید اعتراضات دامن زد
  6. زنگ خطر عفونت‌های تنفسی در مدارس؛ آنفلوآنزا در آستانه اوج‌گیری؟
  7. با بیش از ۴۰ شناور متخلف برخورد شد
  8. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  9. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  10. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  11. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  12. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  13. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  14. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  15. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  16. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  17. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  18. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  19. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  20. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد

در گفت‌و‌گو با یک متخصص تغذیه مطرح شد؛

مشروبات الکلی هیچ ارزش غذایی ندارند/ شایع‌ترین عوارض مصرف مشروبات الکی سرطان کبد است

مشروبات الکلی هیچ ارزش غذایی ندارند/ شایع‌ترین عوارض مصرف مشروبات الکی سرطان کبد است
یک متخصص تغذیه گفت: مشروبات الکلی جایی نه تنها هیچ ارزش غذایی برای بدن ندارند بلکه به دلیل ذخیره نشدن در بدن، تمام سیستم‌های بدن را نیز مختل می‌کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر کوروش جعفریان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا، به علمی بودن مضرات مشروبات الکلی و شواهد دینی برای اثبات آن اشاره کرد و افزود: در احادیث دینی در ۱۴۰۰ سال پیش به نهی از مصرف الکل بسیار توصیه شده است و در قرآن هم مضر بودن الکل اشاره شده است؛ امروز نیز بعد از گذشت قرن‌ها از لحاظ علمی ثابت شده است که الکل برای بدن بسیار مضر است و این مربوط به دین و ادیان هم نمی‌شود بلکه از لحاظ علمی مضر بودن الکل به اثبات رسیده است تا جایی که امروزه مصرف این ماده خطرناک در برخی کشورها بسیار کمتر شده است.

عضو انجمن تغذیه ایران سرطان کبد را شایع‌ترین عارضه مصرف مشروبات الکلی در افراد دانست و اظهار کرد: یکسری بیماری‌ با مصرف مشروبات الکی ارتباط دارند که هم جنبه روحی و همجسمی آن مطرح است؛ شایع‌ترین عوارض مصرف مشروبات الکی سرطان کبد است که جان بسیاری را هم گرفته است، چون الکل یک ماده سمی محسوب می‌شود و دفع مواد سمی و زاید نیز وظیفه کبد است بنابراین کبد به واسطه مصرف الکل درگیر خواهد شد.

وی ادامه داد: مصرف مشروبات الکلی باعث می‌شوند تا تعادل فرد بهم بریزد و در واقع اراده و کنترل فرد تحت شعاع قرار می‌گیرد و این امر می‌تواند خطرات بسیاری را برای فرد مصرف کننده داشته باشد که مورد ضرر و زیان افراد جامعه شود؛ بنابراین مصرف الکل نه تنها ضرر فردی دارد بلکه ممکن است موجب آزار و اذیت و حتی قتل یک فرد دیگر را فراهم سازد و از این رو نیاز به مواظبت بیشتری دارد.

مشروبات الکلی جایی برای ذخیره شدن در بدن ندارند
جعفریان، به بی‌خاصیت بودن مشروبات الکلی برای بدن اشاره کرد و گفت: مشروبات الکلی جایی برای ذخیره شدن در بدن ندارد و گرگرفتگی و برافروختگی‌ها و مشکلات دیگر ناشی از مصرف این ماده است که به دلیل ذخیره نشدن در بدن، تمام سیستم‌های بدن را نیز مختل می‌کند.

منع شدید مصرف مشروبات توسط مادران باردار
این متخصص تغذیه به عوارض جدی مشروبات الکلی در مادر باردار اشاره کرد و افزود: مسمومیت‌های جدی و نقص جنین و سقط آن از عوارض مصرف الکل در دوران بارداری است که توصیه به مادران باردار این است که از مصرف مشروبات در دوران بارداری به طور جد پرهیز کنند.

عدم مصرف مشروبات الکلی در جامعه نیازمند آموزش و فرهنگسازی است
وی آموزش و فرهنگ‌سازی را مقدم بر برخورد قانونی در مصرف مشروبات الکلی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: اعتقاد من بر این است که با آموزش درست بر مبنای علمی باید مانع مصرف شدن مشروبات الکلی در افراد شد زیرا اجبار و نهی کردن کمتر جواب داده است و چون حجم مصرف مشروبات الکلی در کشور زیاد است یک ضعف بزرگ برای جامعه محسوب می‌شود.

جعفریان، ادامه داد: اگر زمینه آموزش را برای مردم فراهم نکنیم و صرفاً قانونی برخورد کنیم کاری از پیش نمی‌رود و نتیجه آن‌‌ همان قاچاق مشروبات الکلی می‌شود که به طور عمده در کشور در حال صورت گرفتن است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خواستار وضع قوانین سخت برای جلوگیری از ورود مشروبات الکلی به واسطه قاچاق در کشور شد و با بیان این مطلب اظهار کرد: در کنار آموزش باید قوانین جامع و محکمی برای ورود مشروبات الکلی به داخل کشور وضع شود که متاسفانه در این زمینه وضعیت خوبی نداریم و کامیون کامیون مشروب وارد این کشور می‌شود که باید هر چه زود‌تر جلوی این تهاجم فرهنگی در کشور گرفته شود.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
,
,
, مشروبات الکلی جایی برای ذخیره شدن در بدن ندارند,
,
,
, منع شدید مصرف مشروبات توسط مادران باردار,
,
,
, عدم مصرف مشروبات الکلی در جامعه نیازمند آموزش و فرهنگسازی است,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه