تصاویری از طبیعت روستاهای کلیم و کلوج
شهرستان طارم، یکی از شهرستانهای استان زنجان است. این شهرستان در شمال استان واقع شده و با استانهای گیلان و قزوین و اردبیل همسایه میباشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زنجانم، طارم یکی از شهرستانهای هفتگانه استان زنجان است که در سال ۱۳۷۶ به مرکزیت شهر «آببر» تاسیس شد.این شهرستان شامل دو بخش مرکزی و چورزق و دو شهر آببر و چورزق و پنج دهستان و ۱۵۵ آبادی است که ۱۰۲ آبادی آن مسکونی است. ۹۸ درصد اهالی شهرستان طارم به زبان ترکی آذری و دو درصد به زبان تاتی سخن میگویند که در روستاهای کوهپایهیی ساکن هستند و عده محدودی هم در مرکز شهرستان به این زبان تکلم میکنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زنجانم,کلیم و کلوج هر کدام از روستاهای وابسته به این شهرستان می باشند.
,طارم با دو هزار و ۲۳۵ کیلومتر مربع وسعت از شمال به شهرهای شفت و فومن از توابع استان گیلان و از غرب به شهرستان خلخال از توابع استان اردبیل و از شرق به بخش طارم سفلی از توابع استان قزوین محدود میشود. شهرستان طارم در حال حاضر دارای ۳۴ خانه بهداشت، یک پایگاه بهداشت شهری در مرکز شهرستان و یک بیمارستان مجهز ۳۲ تختخوابی است که از مجهزترین بیمارستانهای استان زنجان به شمار میرود این بیمارستان در زلزله سال ۱۳۶۹ طارم به وسیله جامعه اقتصادی اروپا در شهر «آب بر» ساخته شد. طارم که در حال حاضر از مناطق اقتصادی مهم استان زنجان به شمار میرود، دارای ۳۲ هزار هکتار اراضی است که ۲۴/۳ هزار هکتار آن زیرکشت انواع محصولات رفته است. هماکنون ۷۰ درصد این اراضی به کشت محصولات زراعی و مابقی به کشت محصولات دایمی یا باغی اختصاص دارد. این شهرستان که بتدریج پلههای پیشرفت را طی میکند توانسته است در سایه همکاری مستمر مسئولان و اهالی زحمتکش آن به عنوان بزرگترین مرکز تولید زیتون محسوب شده و از این لحاظ رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دهد. طارم از نظر تولید محصولات دامی نیز توانسته است قدمهای مثبتی را در چند سال اخیر بردارد. این شهرستان همچنین با داشتن ۲۱۰ هزار راس دام، تولید ۱۱۰ تن ماهیهای پرورشی و استحصال ۴ هزار و ۲۵۰ تن دانه روغنی زیتون در سال از مراکز مهم تولیدات کشاورزی و باغی استان زنجان محسوب میشود. برنج طارم نیز کیفیتی مطلوب دارد که در همه جای کشور شناخته شده است. شهرستان طارم در چند سال اخیر با فعالیت مستمر نهادهایآموزشی از نظر افراد با سواد رشد داشته و هماکنون ۷۸ درصد افراد لازم التعلیم آن با سواد هستند. توسعه امکانات آموزشی از یک سو و حمایت همه جانبه دولت از این قطب کشاورزی میتواند، طارم را بسیار شایستهتر از موقعیت کنونیاش در کشور نشان دهد. یکی از صفات طارم که در استان بدان اشاره شده است اینکه این خطه را هندوستان ایران میدانند. طارم بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
,, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
انتهای پیام/پ
]
ارسال دیدگاه