آخرین خبرها از اکتشافی امیدآفرین؛
معدن مس سیستان، گره کور اشتغال جوانان جنوب شرق کشور را باز می کند
انتظار می رود با کشف ذخیره گاه مس در سیستان و قابلیت اشتغال سه هزار نفری، اقدامات لازم برای سرمایه گذاری، استخراج و ایجاد کارخانه های فرآوری در منطقه با سرعت بیشتری انجام شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، کشف ذخیره گاه 660 میلیون تنی مس در سیستان، امیدواری زیادی را اشتغال زایی جوانان و توسعه منطقه ایجاد کرد.
بر این اساس، انتظار می رفت برنامه ریزی ها به سمت استخراج و فرآوری این فلز ارزشمند در منطقه باشد تا از این حیث سبب اشتغال زایی و توسعه سیستان و بلوچستان شود و جوانان بیکار جوانترین استان کشور هم بتوانند مشغول به کار شوند.
هم جواری سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه و دسترسی به آب های آزاد امتیازی ویژه برای این استان است که می تواند زمینه را برای صادرات محصولات تولیدی مس استان فراهم کند.
از دیگر سو علاوه بر اینکه این اقدام در اقتصاد مقاومتی و جهش تولید موثر است زمینه را برای اشتغال جوانان سیستان و بلوچستان فراهم می کند، خطه ای که سال هاست عنوان جوانترین استان کشور را یدک می کشد اما همچنان اشتغال زایی مهم ترین دغدغه نیروی انسانی آن است.
ذخیره گاه 660 میلیون تنی با اشتغال زایی برای 3 هزار نفر
پیش از این محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما گفته بود: در حوزه شهرستان نیمروز ذخیره گاه بزرگ مس به مساحت90 کیلومتر مربع و با سطح اکتشاف 2 کیلومتر مربع کشف شده است.
به گفته وی، این ذخیره گاه به اندازه 660 میلیون تن ذخیره دارد که پیش بینی می شود با ورود نهاد مجلس، نمایندگان و مدیران استانی بتوانیم از بین سرمایه گذارانی که اعلام آمادگی کردند طی فرآیند قانونی سرمایه گذار انتخاب و عملیات ساخت کارخانه از استخراج تا ذوب آغاز شود تا شمش مس در سیستان تولید و به واسطه آن صنایع وابسته هم در استان ایجاد شود.
سرگزی در ادامه از اشتغال زایی 2 تا سه هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در صنعت مس سیستان و بلوچستان و صنایع تبدیلی آن سخن گفته بود که امیدواری های زیادی را در میان مردم سیستان و بلوچستان و جوانان جویای کار منطقه ایجاد کرد.
به گفته این نماینده 2 مجموعه شرکت ملی مس ایران و ستاد اجرایی فرمان امام در این زمینه اعلام آمادگی کردند که بیش از 3 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنند.
با توجه به اینکه مس یکی از پتانسیل های ویژه سیستان و کشور محسوب می شود به سرانجام رسیدن کارخانه های استخراج و فرآوری آن در منطقه می تواند توسعه این خطه و صادرات به کشورهای همسایه را در پی داشته باشد، که بر این اساس خبرنگار ما پیگیر سرانجام این پروژه و آخرین رویدادها در این حوزه شده است.
کارخانه فرآوری مس سیستان در مرحله واگذاری زمین
محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در جمع مدیران استانی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای احداث کارخانه معدن مس گفت: میزان پیشرفت و اقدامات ستاد اجرایی برای احداث کارخانه فرآوری مس و کنسانتره مس مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مقرر شد هر یک از دستگاههای اجرایی استان ضمن انجام امور مربوط به صدور مجوز، نسبت به تسریع در ارسال پاسخ استعلامات برای تحویل زمین به ستاد اجرایی اقدام کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین از بررسی وضعیت پروژه معدن مس جانجا در نشست معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد و گفت: در این جلسه که در دفتر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد با توجه به لزوم تسریع در ایجاد و راه اندازی معدن مس جانجا، مقرر شد گواهی اکتشاف از سوی سازمان صمت سیستان و بلوچستان صادر و ظرف کمتر از یک هفته فراخوان جذب سرمایه گذار نیز از سوی ایمیدرو انجام پذیرد.
صفر تا 100 استخراج و فرآوری مس در سیستان و بلوچستان
عبدالناصر درخشان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: سرمایه گذاری بسیار کلانی در حوزه مس سیستان در حال انجام است.
وی ادامه داد: در صحبت هایی که در کمیسیون صنایع معادن و وزارت صمت انجام شده است قرار شد از ابتدا تا انتهای استخراج مس سیستان، ایجاد کارخانه و تولید محصولات در منطقه انجام شود.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش بر این است تا به گونه ای نباشد که محصولات ما به صورت خام به نقاط دیگر برود و باید فرآوری نیز در این استان انجام گیرد.
وی ادامه داد: باید از صفر تا 100 کار در سیستان انجام و کارخانه ها هم در ناحیه پایین دست ایجاد شود تا منبع بزرگ اشغال در حوزه سیستان به وجود آید.
درخشان تصریح کرد: امیدوارم در آینده نزدیک این اتفاق افتد، با توجه به صحبت هایی که با حضور نمایندگان سیستان انجام شده است، در خصوص سرمایه گذار باید گفت برای نوع سرمایه گذاری دولتی و خصوصی هنوز به جمع بندی نرسیده اند که در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
, ذخیره گاه 660 میلیون تنی با اشتغال زایی برای 3 هزار نفر, ذخیره گاه 660 میلیون تنی با اشتغال زایی برای 3 هزار نفر,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, کارخانه فرآوری مس سیستان در مرحله واگذاری زمین, کارخانه فرآوری مس سیستان در مرحله واگذاری زمین,
,
,
,
,
,
,
,
, صفر تا 100 استخراج و فرآوری مس در سیستان و بلوچستان , صفر تا 100 استخراج و فرآوری مس در سیستان و بلوچستان ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه