کارشناس رسانه مطرح کرد
اخبار کاغذی مغلوب فضای مجازی/ ایجاد زیر ساخت مناسب تنها راه نجات رسانه های داخلی
محمد جواد نوروزی گفت: امروز فضای مجازی بخشی از سبک زندگی مردم شده، قطعا باید برای حفظ و جذب مخاطب جدید در این بازار رقابتی با جدیت ببشتر تلاش کرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، جهان امروز به سرعت در حال حرکت به سمت مجازی شدن است و رشد و توسعه فناوری های جدید موجب شده هرروز بیشتر دنیای واقعی تحت تاثیر فضای مجازی قرار بگیرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,واژه دهکده جهانی شاید زمانی دور از تصور بود ، اما امروز براحتی با گسترش ارتباطات در دنیای مجازی این ارتباط با اشخاص در سرتاسر دنیا برقرار می شود.
,اما در این دنیا ی پرتلاطم ، رسانه ها و شبکه های اجتماعی نقش عمده ای را در هدایت افکار عمومی در دست دارند و برخی از نظریه پردازان ارتباطات معتقدند که امروز جهان در دست کسی است که رسانه ها را در اختیار دارد و غول های رسانه ای مجازی همچنان نخستین سکانداران این فضا هستند و براحتی برافکار عمومی موج سواری می کنند و اگر رسانه های رسمی و داخلی راه نفوذ در این دنیا و جذب مخاطب را بلد نباشند ، براحتی مغلوب خواهند شد و مخاطب خود را ازدست خواهند داد.
,از این رو و در جهت تبیین جنگ رسانه ای حاضر و ارائه راهکار جهت حفظ مخاطب رسانه های داخلی با محمد جواد نوروزی کارشناس رسانه به گفتگو پرداختیم.
,نوروزی ابتدا در تبین جایگاه دنیای مجازی در زندگی امروز بشر گفت: امروز فضای مجازی بخشی از سبک زندگی مردم شده ، وطبعا بیماری کرونا نیز در نقش یک کاتالیزور در سرعت حرکت مردم و سوق دادن افراد به این فضا بسیار تاثیر گذار بوده است.
,وی در ادامه افزود: رسانه های رسمی و داخلی مانند تلویزیون و روزنامه هم به شدت در حال کم رنگ شدن و ادغام در دنیای مجازی هستند و قطعا باید در دنیای رسانه و خبری برای حفظ و جذب مخاطب جدید در این بازار رقابتی با جدیت ببشتر تلاش کنند.
,نوروزی در توضیح ارائه راهکار جذب مخاطب توسط رسانه های رسمی عنوان کرد: باز نشر تولیدات ایجاد شده در فضای مجازی به شکل گسترده و همچنین تعامل و ارتباط دوسویه با مخاطب و از طرف دیگر ایجاد یک رسانه پاسخ گو و پیگیری مطالبات مردم می تواند در جذب و حفظ مخاطب در مورد هررسانه ای موثر باشد.
,این کارشناس رسانه ای خاطر نشان کرد: قدرت هررسانه به تعداد مخاطبان آن است و در این صحنه نبرد رسانه ای پیروز است که مخاطبان بیشتری داشته باشد.
,نوروزی با اشاره به فرمول 4s در سواد رسانه ای در مورد جذاب بودن محتوای متنی در فضای مجازی توضیح داد: زمانی یک محتوای متنی تاثیر گذار است که بیانی ساده و کوتاه و جذاب و سریع داشته باشد و برای جلوگیری از ایجاد مخاطب سطحی و تعمیق بخشی به اطلاعات او باید لینکهایی را نیز در اختیار مخاطب قرار داد.
,این کارشناس رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار مرآت مبنی براینکه ایا محتوای متنی به سرنوشت روزنامه ها گرفتار خواهد شد یا نه؟ پاسخ داد: روزنامه ها به دلیل محدودیت های و زحمت خرید و نگهداری و هزینه دار بودن و اینکه تنها یک بخشی از ان را نمی شد خریداری کرد در حال ازبین رفتن هستند، اما این بدان معا نیست که اخبار مکتوب نیز از بین خواهند رفت و این نوع اخبار یکسری مزایای دارد که انتشار ویدئو ان را ندارد.
,وی در توضیح ویژگی های اخبار مکتوب بیان کرد: در اکثر مواقع دانلود کامل ویدئو هزینه بر و زمانبر است و ازطرف دیگر گاهی شخص نیاز دارد در یک فضای مسکوت خبری را مطالعه و یا تنها به یک قسمتی از یک خبر و نه کل آن بپردازد.
,نوروزی علت اقبال عمومی به فایل های ویدئویی را جذابیت های بصری و مطالعه بدون نیاز به تفکر دانست و تصریح کرد: در انتشار فایل های ویدئویی باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود و زمانی از ان استفاده کرد که جذابیت لازم را داشته و یا در مورد اخباری باشد که تنها ازاین طریق می تواند اثربخشی بیشتری برروی مخاطب داشته باشد.
,این کارشناس رسانه ایجاد زیر ساخت های مناسب و قدرتمند را تنها راه توانمند سازی رسانه های داخلی دانست و افزود: ایجاد و شکل گیری شبکه ملی اطلاعات به طور کامل و همچنین مزیت وبرتری دادن به رسانه های داخلی مانند هزینه کمتر در مقابل سرعت بیشتر و ایجاد فضای کسب وکار در پلتفرم هابی داخلی می توان این رسانه ها را قدرتمند کرد.
,نوروزی در نهایت درترسیم دنیای آینده بشریت در فضای مجازی عنوان کرد: تحول شگرفی را در چند سال اینده در این حوزه فناوری و فضای مجازی خواهیم داشت و در حال حاضر بااینترنت نسل 5 مواجه هستیم که اگر عمومی شود تحول فوق العادهای در سبک زندگی مردم رخ خواهد داد و اینترنت اشیا و ربات ها هم در زندگی ما جایگاه مهمی را ایفا می کنند و زندگی به سمتی پیش می رود که همه چیز به فضای مجازی ربط داده می شود.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه