مدیر ترویج جهاد کشاورزی خراسان شمالی اعلام کرد
اجرای طرح همگام با کشاورز در ۵۰ روستای استان/ ارتقای بهرهوری کشاورزی استان به وضعیت متوسط
اسماعیل محمود آبادی با بیان اینکه امسال با نهاد بسیج مهندسان کشاورزی استان برای اجرای طرح آموزشی همگام با کشاورزی قراردادی را منعقد کرده ایم، گفت: در این زمینه ۵۰ روستای استان با استفاده از توان مهندسان بسیجی حوزه کشاورزی تحت پوشش آموزش های به روز کشاورزی قرار گرفته اند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اسماعیل محمود آبادی، مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: افزایش دانش و تغییر نگرش در روش های تولید بهره برداران بخش کشاورزی به منظور افزایش بهره وری در تولید از جمله اهداف و برنامه های در دستور کار واحد ترویج سازمان جهاد کشاورزی است تا کشاورزی استان دانش محور شود.
محمودآبادی در ادامه با یادآوری این مطلب که در خراسان شمالی عمده بهره برداران بخش کشاورزی کم سواد و میان سال هستند و تعدادی دیگر از آنان از کشاورزان پیشرو هستند، عنوان کرد: انتقال دانش روز کشاورزی به این بهره برداران برای افزایش بهره وری در تولید بسیار مهم است.
وی درباره نیروهای در اختیار برای انتقال دانش روز کشاورزی به بهره برداران استان بیان کرد: در حال حاضر نیروهای در اختیار واحد مدیریت ترویج جهاد کشاورزی استان شش نفر هستند که آنان در بخش اداری و اجرایی این واحد نیز فعالیت می کنند.
وی افزود: علاوه بر این نیروها، تمامی روسای ادارات جهاد کشاورزی شهرستان های خراسان شمالی به همراه کارشناسان و پرسنل واحد ترویج خود به امر آموزش و ترویج بهره برداران در سطح شهرستان ها مشغول هستند.
مدیر ترویج جهاد کشاورزی خراسان شمالی درباره روش های اجرای برنامه های ترویجی برای انتقال دانش روز به بهره برداران در سطح شهرستان ها نیز عنوان کرد: هر ساله برای بهره برداران بخش کشاورزی در استان برگزاری دوره های آموزشی یک روزه، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری دوره های مهارتی، برگزاری دوره های بازدید از مزارع الگویی و کانون های یادگیری همچنین برگزاری دوره های آموزشی مدرسه در مزرعه و استفاده از رسانه ها و فضای مجازی برای انتشار فیلم، موشن گرافی و ارسال پیامک اجرا می شود.
وی در ادامه با تصریح بر این مطلب تعداد بهره برداران در استان زیاد و تعداد نیروهای ترویجی کم است، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان برای جبران کمبود نیروهای ترویجی خود، امسال قراردادی را با نهاد بسیج مهندسان کشاورزی استان منعقد کرده است.
محمودآبادی گفت: این دو مجموعه با عقد این قرارداد درصدد برآمده اند تا در قالب طرح همگام با کشاورزی، ۵۰ روستای خراسان شمالی را با استفاده از توان ۷۰ مهندس کشاورزی بسیجی تحت پوشش آموزش های به روز کشاورزی قرار دهند که در حال اجرا است.
وی یادآور شد: تحصیلات این نیروهای بسیجی در رشته های کشاورزی و مرتبط با کشاورزی است. هدف از این همکاری آن است تا میانگین تولید در واحد سطح کشاورزان غیر پیشرو و غیر برتر را به میزان تولید متوسط و حتی بالاتر از متوسط افزایش دهیم.
افزون بر این، مدیر هماهنگی واحد ترویج جهاد کشاورزی خراسان شمالی به همکاری یاوران تولید نیز اشاره و اظهار کرد: کارشناسان بخش های مختلف کشاورزی استان در قالب طرح یاوران تولید، سوالات و مسائل جاری بهره برداران بخش کشاورزی استان در حوزه های کشاورزی را به صورت میدانی پاسخ می دهند.
وی همچنین گفت: بهره برداران معتمد روستاها که رهبران محلی بخش کشاورزی هستند آنچه را که آموزش دیده اند را به سایر بهره برداران منطقه خود انتقال می دهند. تمامی اقدامات ترویجی انجام شده در بخش کشاورزی استان موجب شده است که در حال حاضر میزان تولید بهره برداران استان از زیر متوسط به متوسط تولید ارتقا پیدا کند.
محمودآبادی افزود: به طور مثال در حال حاضر متوسط عملکرد تولید در دیم زارهای استان در واحد سطح از ۹۰۰ کیلوگرم به بیش از یک و نیم تن و در مزارع آبی از دو هزار و ۲۰۰ تن در هر هکتار به سه و نیم در هر هکتار برسد.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه