اخبار داغ
  1. مذاکره مستقیم با تهدیدکنندگان بی‌معناست/ در دفاع از منافع و حاکمیت ملی خود قاطع و جدی هستیم
  2. کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه گذاری در کارهای مولد است
  3. بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ به کدام مسیر خواهد رفت؟
  4. قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت از مرزها/ هشدار مجلس برای جلوگیری از قاچاق سازمان یافته
  5. انتشار خبر دروغ درباره سفر عضو سابق کابینه به نفع چه کسانی بود؟/ هزینه تراشی برای دولت و شخص رئیس جمهور!
  6. «قول مردونه»؛ سفری نوستالژیک به دهه شصت یا تکرار مکررات؟
  7. انقلاب ربات‌های جراح؛ نبرد انسان و ماشین بر سر تیغ نجات!
  8. شهداب در اندیشه طلسم شکنی و عطایی به‌فکر پوکر؛ آغاز ماراتن طلایی والیبال
  9. دولت برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی مردم دارد/ ایران خواهان گفت‌وگو از موضع برابر است
  10. خبر شهادت نیروهای ایرانی در یمن صحت ندارد
  11. رئیس‌جمهور با هیچ‌کس پیمان برادری نبسته است
  12. برکناری معاون پارلمانی دولت پس از تایید خبر سفر به قطب جنوب
  13. رکوردشکنی گیشه در نوروز ۱۴۰۴؛ تحول در سینمای ایران یا تکرار چالش‌های گذشته؟
  14. پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۴/ رکود و ناکامی دولت در تحقق وعده مسکن در سال 1403
  15. دولت به وعده‌های معیشتی عمل نکرد/ برخی مدیران به‌صورت موشکی به پست‌های بالا پرتاب می‌شوند
  16. دولت را ملزم خواهیم کرد که قانون برنامه هفتم را عملیاتی کند
  17. همه تبعات یک تصمیم اشتباه؛ شمشیربازی به‌دنبال بازگشت آب رفته به جوی!
  18. انتقالی بزرگ با نتیجه‌ای ناموفق؛ در انتظار فصل تو، تمام فصل‌ها گذشت!
  19. مسیر ایران‌دوستی با هادی چوپان؛ گرگ‌ها بالاتر از همه می‌ایستند!
  20. بازار ارز توافقی ۱۴۰۳؛ حقیقت یا رویا؟/ ۹۷ درصد انحصار ارز در کشور در دست عوامل دولتی

یک کارشناس مدیریت مالی:

واگذاری‌های مشابه شستا را نمی‌توان خصوصی سازی نامید/ برخی شرکت‌های بورس بیشتر از ظرفیتشان قیمت خورده‌اند

واگذاری‌های مشابه شستا را نمی‌توان خصوصی سازی نامید/ برخی شرکت‌های بورس بیشتر از ظرفیتشان قیمت خورده‌اند
مجید شاکری گفت: برخی افراد در نقد واگذاری های مشابه شستا ابراز می کنند که این روش، خصوصی سازی نیست که اظهارنظر صحیحی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، مجید شاکری در گفت و گو با ندای ارومیه، اظهار کرد: یک موضوع عمومی و کلی سال جاری در اقتصاد کشور، رشد بورس و افزایش سریع نسبت شاخص به نقدینگی کل در آن است که در هیچ بازار دیگری دیده نمی شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای ارومیه,

وی افزود: تمایل مردم برای افزایش سهم دارایی هایی مالی در سبدشان منجر شده که تعداد حاضرین حقیقی در بورس افزایش پیدا کند که به نظر من این خوب است اما باید توجه شود که این افزایش و پرواز شاخص بورس، از ۲ موتور محرکه یعنی تجدید ارزیابی دارایی ها و تصعید ارز برخوردار بوده که شامل تمام شرکت ها نمی شود و برخی شرکت ها خیلی بیشتر از ظرفیتشان قیمت خورده اند.

,

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی بورس، بهترین راه حل عرضه دارایی های مالی است و ما اینجا هم با کمبود عرضه دارایی مالی مواجه شده ایم و شاهد یک نوع تورم دارایی مالی هستیم.

,

این کارشناس مدیریت مالی ابراز داشت: یکی از انواع واگذاری هایی که دولت امسال در این بستر بورس دارد انجام می دهد، واگذاری های مشابه شستا است که مثلا ۱۰ درصد از یک هلدینگ بزرگ را بدون تغییر مالکیت آن واگذار می کند.

,

وی در ادامه گفت: برخی افراد در نقد واگذاری های مشابه شستا ابراز می کنند که این روش، خصوصی سازی نیست که اظهارنظر صحیحی است.

,

شاکری ضمن بیان این که به نظر من واگذاری های مشابه شستا روش غلطی نیست، گفت: در مدیریت دارایی های عمومی یک ادبیاتی وجود دارد که می گوید به جای دعوا بر سر خصوصی یا دولتی بودن، به کارایی توجه کنیم و بدون تغییر مالکیت، از طریق  یک حصارگذاری، مدیریت حرفه ای و بازده دارایی (ROA) از او بخواهیم.

,

وی افزود: بر اساس این ادبیات وقتی ما بخشی از یک هلدینگ مثل شستا را در بورس عرضه می کنیم، این هلدینگ به شکل اجتناب ناپذیر به سمت شفافیت و نشان دادن بازده دارایی حرکت می کند و ذینفعانی به شکل سهامدار خرد پیدا می کند که انتظار بازدهی دارند و آن مجموعه را به سمت مدیریت حرفه ای می برند.

,

این کارشناس مدیریت مالی در ادامه گفت: یک ایده دیگر برای واگذاری هایی که امسال صورت می گیرد، عرضه سهام در صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) است.

,

شاکری اظهار کرد: عرضه سهام در صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF)، چیزی به شفافیت شرکت ها اضافه نمی کند چرا که هم اکنون در بورس وجود دارند و اساسا با این روش تغییر مالکیتی هم صورت نمی گیرد؛ واقعیت این است صحبت هایی که در خصوص این روش صورت می گیرد، با تعریف صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) و ساختار اصلی آن ها که باید از دارایی زیادی  برخوردار باشند تا ریسک ها را سرشکن کنند تفاوت دارد و اصلا صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله مدیریتی ورود پیدا نمی کنند؛ در نهایت اینجا ایرادی وجود دارد.

,

وی ابراز داشت: نهایتا سومین نوع واگذاری که امسال به آن فکر می شود، موضوع مشارکت عمومی خصوصی (PPP) است که تصمیم دارند در مجلس آن را هم مانند بودجه اصل ۸۵ کنند و از طریق یک هیات محدودی به واگذاری ها ببرند که بر عکس دو مورد قبلی اینجا با انتقال مالکیت طرفیم.

,

شاکری ضمن بیان این که هنوز خروجی واگذاری ها به سبک مشارکت عمومی خصوصی مشخص نیست و باید تا مشخص شدن جزئیات آن صبور بود، خاطرنشان کرد: مجموعا آن چه که ضرورت دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد توجه به این نکته است که با ساختار فعلی اقتصادی، توجه به مدیریت مهم تر از بحث در خصوص مالکیت است.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه